Scroll Top
Politika kolačića

Ovo je Politika kolačića za dGradisku, dostupna na https://drural.digitalfarming.eu/

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa kod gotovo svih profesionalnih veb-sajtova, ovaj sajt koristi kolačiće, koji su male datoteke koje se preuzimaju na vaš računar radi poboljšanja vašeg iskustva. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo da čuvamo ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti kako možete sprečiti čuvanje ovih kolačića, međutim, to može umanjiti ili ‘pokvariti’ određene elemente funkcionalnosti sajtova.

Kako koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće iz različitih razloga detaljno opisanih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za isključivanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i mogućnosti koje dodaju ovom sajtu. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li vam trebaju ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Možete sprečiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki svog pregledača (pogledajte Pomoć svog pregledača za informacije o tome kako to uraditi). Imajte na umu da onemogućavanje kolačića može uticati na funkcionalnost ovog i mnogih drugih veb-sajtova koje posetite. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određene funkcionalnosti i karakteristika ovog sajta. Stoga se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće. Ova politika kolačića kreirana je uz pomoć generatora politike kolačića.

Kolačići koje postavljamo

Kolačići povezani sa email biltenima

Ovaj sajt nudi usluge pretplate na bilten ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti da bi se zapamtilo da li ste već registrovani i da li da prikažete određene obaveštenja koja mogu biti važeća samo za pretplaćene/odjavljene korisnike.

Kolačići povezani sa obrascima

Kada podatke dostavite putem obrasca, kao što su oni pronađeni na stranicama za kontakt ili obrasce za komentare, kolačići se mogu postaviti da bi se zapamtile vaše korisničke detalje za buduću korespondenciju.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Sledeći odeljak detaljno opisuje koje kolačiće treće strane možete naići na ovom sajtu.

Ovaj sajt koristi Google Analytics, koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih rešenja za analizu na vebu, kako bismo razumeli kako koristite sajt i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko dugo provodite na sajtu i stranice koje posećujete kako bismo nastavili da stvaramo privlačan sadržaj.

Za više informacija o kolačićima Google Analytics, pogledajte zvaničnu stranicu Google Analytics-a.

S vremena na vreme testiramo nove funkcije i pravimo suptilne promene u načinu na koji se sajt isporučuje. Kada još uvek testiramo nove funkcije, ovi kolačići mogu se koristiti kako bismo osigurali da dobijete dosledno iskustvo dok ste na sajtu, osiguravajući istovremeno da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.

Više informacija

Nadam se da je ovo pojasnilo stvari za vas i kao što je već pomenuto, ako postoji nešto o čemu niste sigurni da li vam je potrebno ili ne, obično je sigurnije ostaviti kolačiće omogućene u slučaju da interaguju sa nekom od funkcija koje koristite na našem sajtu.

Za više opštih informacija o kolačićima, pročitajte članak o politici kolačića.

Međutim, ako i dalje tražite više informacija, možete nas kontaktirati putem jednog od naših preferiranih kontaktnih metoda:

Email: info@digitalfarming.eu